Ohjeen otin uusimman Yhteishyvän ruoka-liitteestä. Ohje oli nimellä Valkosuklaa-vadelmaneliöt, mutta muutin sitä hieman, koska käytin pyöreää vuokaa. Piirakka oli hyvää, mutta makeaa.

Ohje:

150 g valkosuklaata

75 g voita

3 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

(1 dl ruohittuja saksanpähkinöitä) jätin pois!

2 dl pakastevadelmia

Rouhi valkosuklaa. Sulata kattilassa voi ja nosta kattila syrjään. Lisää voin joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa keskenään. Siivilöi munasokerivaahdon joukkoon jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Kääntele tasaiseksi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai vuokaan. Ripottele päälle jäiset vadelmat. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Piirakka saa jäädä sisältä kostean pehmeäksi. Anna jäähtyä rauhassa.

 

Piirakka uuniin menossa.

Piirakka kypsänä.