Tein viime viikon perjantaina täytekakun. Kakku meni seuraavana päivänä vaarilleni. Päivitykset tulee myöhässä, koska olin viikon kipeä. Ohje on jälleen kerran otettu Mansikkamäeltä. Se oli ensimmäinen, jonka tein ihan itse. Kakku ei ollut helpoimmasta päästä. Se ei myöskään ollut ihan tavallinen kakku. Siinä erotellaan keltaiset valkuaisista ym. Mutta päätin yrittää. 

OHJE :

150 g voita tai margariinia

150 g tummaa suklaata

5 kananmunanvalkuaista

1/2 dl tomusokeria

5 kananmunankeltuaista

1 1/2 tomusokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka halkaisijaltaan n.24 cm.

2. Erottele munan valkuaiset keltuiasista. Paloittele suklaa ja voi astiaan ja sulata ne joko mikrossa tai vesihauteessa. Mittaa kuivat aineet kulhoon.

3. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.

4. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Lopuksi lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista kypsäksi 175 asteessa uunin keskitalolla noin tunnin. Anna jäähtyä hetki, kumoa ja anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Leikkaa kakku kolmeen osaan. 

Täyte ja kostutus:

2 dl maitoa+2 tl vaniljasokeria

4 dl vispikermaa

 100 g valkosuklaata(! jätin pois !)

3 dl vadelmasosetta suomalaisista vadelmista( ! korvasin vadelmahillolla !)

2 dl suomalaisia vadelmia( ! jätin pois!)

0,5 dl kinuskikastiketta

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen sulatettu valkosuklaa. Korvasin valkosuklaan sokerilla. Jos kaipaa lisää makeutta, niin voi lisätä valkosuklaan lisäksi vielä sokeria.

2. Kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla ja laita kerroksittain vadelmasosetta, kermaalkosuklaavaahtoa sekä vadelmia ja kinuskista raitoja.

Kuorrutus:

1 dl vadelmamarmeladi

300 g tummaa suklaata   

1 1/2 dl kermaa

1. Kuumenna kerma ja ota kattila pois levyltä. Lisää siihen rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Anna hetki jäähtyä ja sivele sillä välin kakku sileällä vadelmamarmeladilla. Kaada suklaakuorrutus aloittaen kakun keskeltä, valuttaen suklaata ympäri ja lopuksi reunoille. Jätin kuorrutteen pois reunoilta ja pursotin ne kermalla.

 

Keltuaisten erottelua valkuaisista.

Keltuaiset eroteltuna.

Suklaa ja voi kattilassa sulamassa.

 

Valkuisvaahto pitää vatkata kovaksi vaahdoksi.

Voisuklaaseos laitetaan keltuaisvaahdon joukkoon.

Kakku täytettynä.

Reunan pursotin lehtityllalla.

Kakku valmiina. Sydämet pursotin valkosuklaalla. Kakku kelpasi hyvin, syötiin viimeistä palaa myöten. Vieraat ottivat kakkua lisää ja kehuivat kovasti.

Kahvipöydässä oli myös pullaa ja pipareita.