Piparipajan ensimmäinen päivitys.Tein pipareita Mansikkamäen Fantasiapipari-ohjeella kummini vauvan ristiäisiin. Pipareita pyydettiin n. 30 kpl. Kaikki piparit olivat keinuhepan muotoisia. Pipareita sai koristella ja väritoiveena oli vihreä. Vihreä oli pipareissa pääväri mutta niissä oli myös valkoista.

Nyt oon kaksi kertaa kokeillu piparien koristelua. Kerran harjoittelin ennen "virallisia" ristiäispipareita. Keinuheppojen ääriviivat on kaupan sokerikuorrutetta. Vaalean vihreän sain sekoittamalla valkoista ja vihreää sokerikuorrutetta. Ääriviivat tein ekaksi ja annoin kuivua pari päivää. Kun reunat oli kuivunneet, niin sekoitin tomusokeria ja vettä,jolla täytin piparin. Toisen osan jätin valkoiseksi ja toisen värjäsin elintarvikevärillä vaaleanvihreäksi.

Tein myös samoihin ristiäisiin kuivakakun. Ohje on mummoni vanhasta keittokirjasta. Ainekset mitataan kupeissa, jota on käytetty ennen mittana. Joka kerta se vaan on niin hyvää.

Kakun ohje:

1 kp voisulaa

2 kp sokeria

1 tl kanelia

(1/2 tl kardemummaa)( en tosin laita sitä itse)

4 munaa

1 kp kermaa

1 tl soodaa

2 1/2 kp vehnäjauhoja

Munat ja sokeri vatkataan. Lisätään kerma, mausteet, voisula ja jauhot,mihin on sooda sekoitettu. Paistetaan n. tunti 200 asteessa.

Huomenna ois tarkoitus leipoa pullaa.