Äitini pyysi tekemään synttäreilleen kahden suklaan hyydykekakun. Ohje on otettu Hellapoliisin sivulta. Tein pienemmän kakun, joten otin puolet reseptistä.

Kakku ylhäältä katsottuna.

Hieman huonolaatuinen kuva. Mutta toivottavasti siintä jotain näkyy.

OHJE : 

Pohja:

200 g Digestive- keksejä ( käytin Wilhelmina- keksejä, koska kakussa ei saanut ollut pähkinäjäämiä

75 g voita

Murusta keksit ja sekoita voin kanssa.

Tumma täyte:

3 liivatelehteä

200 g tummaa suklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

4 rkl tomusokeria

2 dl kuohukermaa

2 rkl kahvia

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla, yhdistä siihen tuorejuusto. Sulata suklaa esim. mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulatettu suklaa tuorejuusto-kermaseokseen. Liuota kylmässä vedessä liuotetut liivatteet kuumaan kahviin. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja nosta se jääkaappiin hyytymään. Valmista sillä välin toinen täyte.

Vaalea täyte :

3 liivatetta

200 g valkosuklaata

2 dl kuohukermaa

2 rkl vettä tai maitoa

1 prk vaniljarahkaa

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen vaniljarahka. Sulata suklaa ja yhdistäse kerma-rahkaseokseen. Liuota kylmässä vedessä liuotetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä tai maitoa. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen. Kaada täyte tumman täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.