Maanantaina leivoin pullia. Tein litran taikinan maitoon. Tein muutaman pitkon sekä pikkupullia. Pullista tuli hieman kookkaita, koska nousivat hyvin. Yksi pitkoista ei meinannut mahtua pellille paistumaan. Kokeilin myös ekan kerran vuokapullan tekoa. Vuokapulla paistetaan vuoassa. Ensin valitaan vuoka mihin se tehään.  Sitten kaulitaan vuoan pohjan kokoinen levy. Levy laitetaan voidellun vuoan pohjalle. Sen jälkeen otetaan sopiva määrä taikinaa, joka kaulitaan levyksi. Kaulimisen jälkeen levitetää jotain hilloa sen päälle. Itse laitoin alle pehmeää voita ja omenahilloa. Levy kääritään rullalle, ja siihen leikataan kielekkeitä mitkä ei mene loppuun asti. Sitten kielekkeet käännetään vuoronperään oikealle ja vasemmalle. Hieman vaikea selittää, mutta toivottavasti siitä jotain ymmärtää.  Reunimmainen oikealta on vuokapulla.

Kuva pikkupullista. Ne on tehty ensin kaulimalla taikinasta levy. Sitten levitin pehmeää voita ja omenahilloa levyn päälle. Levy käännettiinniin että siinä on "kolme kerrosta". Sitten leikataan suikaleita ja ne pyöräytetään. En osaa selittää tätäkään, mutta toivottavasti kuva kertoo enemmän.

Sitten tein vielä kaksi pitkoa neljällä letitettynä. Ne näkyy vuokapullan kanssa samassa kuvassa.

Käytin omenahilloa, koska sitä oli jääkaapissa, sekä se maistuu mun mielestä pullan välissä hyvältä.Ihan hyvin voi voin jättää pois ja hillon vaihtaa mieleisekseen.